HD_MRK
Je website is een gesprek met je klant
Hoe gemakkelijk praat jij?
Fenny Brandsma

fenny@tekstpaleis.nl | 06 12 45 44 05
 
Home > Tekstschrijver voor de zorg
 
PG
CNTNT

Tekstschrijver voor de zorg

 

Je zoekt een tekstschrijver die ervaring heeft met schrijven voor en over de zorg. Een tekstschrijver die sterke teksten voor je website schrijft, een heldere brochure of een doordacht artikel voor je magazine. Die tekstschrijver ben ik. Al 20 jaar schrijf ik regelmatig voor en over de zorg, in allerlei tekstvormen. Van webteksten en brochures tot magazines en jaarverslagen.

Verpleegkundige, neerlandica en tekstschrijver

Als tekstschrijver voor de zorg combineer ik 2 liefdes. Ik ben altijd weer geraakt door mensen, hun kwetsbaarheid en hun kracht en koos daarom voor de verpleegkunde. De zorg heeft nog steeds mijn hart, omdat daarin alle belangrijke aspecten van het leven samenkomen: ziekte, gezondheid, leven, dood, aandacht voor elkaar, maar ook kennis en wetenschap.

Maar ik heb ook een voorliefde voor teksten die precies doen wat ze moeten doen: informeren of enthousiasmeren. En die precies de juiste woorden bevatten. Niet te veel en niet te weinig. Daarom heb ik na de hbo-v ook nog Nederlands gestudeerd.

Nu vind ik het top als ik beide liefdes kan combineren. Maar ondertussen word ik ook van alle opdrachten buiten de zorg erg blij. Ik houd nu eenmaal van mijn werk.

Ervaring als tekstschrijver voor de zorg

Ik schrijf veel teksten voor de zorg. Voor Kloek bijvoorbeeld. Kloek biedt kleinschalige woonvormen voor mensen met dementie. De kracht van Kloek is dat de medewerkers heel goed aansluiten bij de specifieke zorgbehoeften van de bewoners met dementie.

Sinds oktober 2015 schrijf ik voor Kloek de webteksten, de blogposts en de teksten van brochures en nieuwsbrieven. Altijd met als doel geïnteresseerden een helder, aansprekend beeld van Kloek te geven, het wij-gevoel van familie en medewerkers te bevorderen en nieuwe bewoners voor de diverse locaties te trekken.

Verder schrijf ik uitgebreide interviews voor het magazine van het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE). Dat wordt te hulp geroepen in vastgelopen situaties. De interviews die ik voor het magazine houd gaan bijna altijd over ingewikkelde zorgsituaties waarin het CCE dankzij een bijzondere werkwijze weer lucht heeft weten te scheppen.

Daarnaast heb ik een aantal teksten geschreven en geredigeerd voor Verpleegkundigen en verzorgenden Nederland (V&VN). Als ex-verpleegkundige vind ik het erg leuk om op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen in mijn voormalig werkveld. En het is mooi om teksten te schrijven die mijn oud-collega’s raken en waar ze echt mee aan de slag kunnen.

Other members of this category (left or middle). Also other cats (too much)?
 
FTR