HD_MRK
Je website is een gesprek met je klant
Hoe gemakkelijk praat jij?
Fenny Brandsma

fenny@tekstpaleis.nl | 06 12 45 44 05
 
Home > Zelf webteksten schrijven > Cursus webteksten schrijven
 
PG
CNTNT

Cursus webteksten schrijven

 

Je zoekt een cursus webteksten schrijven. Want je huidige website doet weinig voor je bedrijf. Je krijgt weinig bezoekers op je website en die bezoekers worden amper klant. En regelmatig vertellen mensen je dat jouw website niet zo’n goed beeld geeft van wat je bedrijf doet. Of je bent net met je bedrijf gestart en bent nu bezig met je website. Je wilt het vanaf het begin goed aanpakken, maar hoe doe je dat in vredesnaam?

Leer zelf sterke webteksten schrijven

Investeren in een ervaren tekstschrijver zit er nu even niet in. Je hebt er op dit moment het budget niet voor. Bovendien lees je overal dat het ook wel zo handig is als je zelf sterke webteksten kunt schrijven, omdat je voortdurend aan je webteksten moet blijven schaven, ook in het kader van zoekmachineoptimalisatie, oftewel: seo.

En als je ‘iets’ met seo wilt, moet je ook nog eens gaan bloggen, lees je bovendien. Maar hoe ga je dat doen? Je hebt het al druk met alle andere facetten van je bedrijf. En tijd vrijmaken om zelf te bloggen en aan je webteksten te blijven schaven is sowieso al een klus.

Wat je dan nodig hebt is: weten wat je moet doen, weten hoe je dat doet en oefenen met een aantal teksten onder leiding van een ervaren tekstschrijver. Zodat je een stevige basis legt om zelf verder te kunnen. En leert hoe je het schrijven van sterke webteksten en blogs zo praktisch mogelijk organiseert.

Maar ook: hoe je dit allemaal leuk houdt. Want daar beginnen sterke webteksten mee: je moet er ook een beetje lol in hebben om ze te maken. Maak het niet te zwaar. Houd het speels, met natuurlijk je serieuze doelen in het achterhoofd.

Doe mee met Omhels de kikker, een praktische cursus webteksten schrijven

In Omhels de kikker schrijf je in 3 x 3 uur een sterke basistekst voor je website. Je krijgt theorie, maar vooral veel praktische tips om zelf een sterke webtekst te schrijven en je maakt de conceptteksten voor je website.

Voor elke bijeenkomst krijg je een huiswerkopdracht mee. Na Omhels de kikker zijn de basisteksten voor je website af.

 

cursus webteksten schrijven - deelnemers

Je krijgt veel feedback en ervaart dat zelf webteksten schrijven ook gewoon leuk en uitdagend is. De kunst is vooral om na Omhels de kikker regelmatig tijd vrij te maken om verder aan je webteksten te schaven.

Omhels de kikker, dag 1

De eerste dag van Omhels de kikker gaan we aan de slag met de basisstructuur van je website. We kijken naar het menu, vaste onderdelen en de koppenstructuur. Verder bespreken we:

 • wat je doelgroep is
 • welke problemen van je doelgroep jouw bedrijf oplost
 • de optimale structuur van je website en je pagina’s

Daarna nemen we de onderdelen van begrijpelijk schrijven voor het web door. Je leert helder en eenvoudig schrijven, want dat is een must voor sterke webteksten. We oefenen met woorden, zinnen en alinea’s. Natuurlijk kun je ook al je vragen stellen.

cursus webteksten schrijven, deelnemer Lies Wittenberg

We schrijven conceptteksten voor 2 pagina’s van je website en je krijgt feedback van je collega-cursisten en van mij. Altijd een heel waardevolle ronde.

Omhels de kikker, dag 2

Op de 2e dag gaan we eerst in op het schrijven van klantgerichte teksten. Hoe schrijf je teksten die lezers naar je website trekken en hoe zorg je ervoor dat die lezers op jouw website doen wat jij wilt dat ze doen? Je zult verrast zijn over je mogelijkheden. Je leert verder:

 • hoe je call-to-actions maakt die je lezer wel moet gebruiken
 • welke koppen je lezer in actie brengen
 • wat de kracht van testimonials is
 • hoe je goede testimonials schrijft

Ik gebruik onder andere alles wat ik van Aart Jan van Erkel heb geleerd, in zijn online programma en boeken.

Omhels de kikker, dag 3

We gaan het vandaag kort hebben over seo-teksten schrijven. We bespreken de basispunten. Natuurlijk kunnen we in deze korte tijd niet al te diep op seo schrijven in gaan, maar het is goed om er kennis mee te maken en iets over de mogelijkheden te weten. Verder gaan we deze 3e dag vooral verder schaven aan je eigen webteksten.

Omhels de kikker, alles op een rijtje:

 • 3 x 3 uur, met 2 weken ertussen, zodat je flink kunt oefenen
 • voorbereidingsvragen + huiswerk
 • programma van 9 tot 12
 • maximaal 4 deelnemers

De juiste schrijfcursus voor jou?

Omhels de kikker is echt iets voor jou als je:

 • een krachtige tekst voor je website wilt
 • van bezoekers op je website klanten wilt maken
 • zelf sterke teksten voor je website wilt leren schrijven
 • eerlijke feedback waardeert
 • hard wilt werken, tijdens de cursusdagen, maar ook tussendoor
 • het liefst met een kleine groep ondernemers werkt en leert

Jouw kikker omhelzen kost je € 375. Heb je eerder meegedaan met Kus de kikker, dan krijg je een korting van € 47,50.

Meer weten over deze cursus webteksten schrijven?

€ 375 is een flinke investering. Daarom krijg je natuurlijk een niet-goed-geld-teruggarantie. Ben je na de 1e bijeenkomst niet tevreden, dan krijg je het bedrag volledig retour. Zonder discussie.

Misschien is je conclusie na deze cursus webteksten schrijven dat zelf teksten voor je website schrijven toch niet echt iets voor jou is. Ook dan is Omhels de kikker een zinvolle investering.

Want je weet nu wat sterke websiteteksten zijn, je bent een veel betere gesprekspartner voor de tekstschrijver die je inhuurt en je kunt het werk van je tekstschrijver beter beoordelen. Na deze cursus webteksten schrijven weet je precies wat er nodig is en hoe het eindresultaat eruit moet zien.

Heb je nog andere vragen of twijfels, bel me via (06) 12 45 44 05 of mail naar fenny@tekstpaleis.nl

Ik spreek je graag.

Ik doe mee met Omhels de kikker

Other members of this category (left or middle). Also other cats (too much)?
 
FTR