HD_MRK
Je website is een gesprek met je klant
Hoe gemakkelijk praat jij?
Fenny Brandsma

fenny@tekstpaleis.nl | 06 12 45 44 05
 
Home > Zelf webteksten schrijven > Cursus webteksten schrijven
 
PG
CNTNT

Cursus webteksten schrijven

 

Je zoekt een cursus webteksten schrijven. Want je huidige website doet weinig voor je bedrijf. Je krijgt weinig bezoekers op je website en die bezoekers worden amper klant. En regelmatig vertellen mensen je dat jouw website niet zo’n goed beeld geeft van wat je bedrijf doet. Of je bent net met je bedrijf gestart en bent nu bezig met je website. Je wilt het vanaf het begin goed aanpakken, maar hoe doe je dat in vredesnaam?

Leer zelf sterke webteksten schrijven

Investeren in een ervaren tekstschrijver zit er nu even niet in. Je hebt er op dit moment het budget niet voor. Bovendien lees je overal dat het ook wel zo handig is als je zelf sterke webteksten kunt schrijven, omdat je voortdurend aan je webteksten moet blijven schaven, ook in het kader van zoekmachineoptimalisatie, oftewel: seo.

En als je ‘iets’ met seo wilt, moet je ook nog eens gaan bloggen, lees je bovendien. Maar hoe ga je dat doen? Je hebt het al druk met alle andere facetten van je bedrijf. En tijd vrijmaken om zelf te bloggen en aan je webteksten te blijven schaven is sowieso al een klus.

Wat je dan nodig hebt is: weten wat je moet doen, weten hoe je dat doet en oefenen met een aantal teksten onder leiding van een ervaren tekstschrijver. Zodat je een stevige basis legt om zelf verder te kunnen. En leert hoe je het schrijven van sterke webteksten en blogs zo praktisch mogelijk organiseert.

Maar ook: hoe je dit allemaal leuk houdt. Want daar beginnen sterke webteksten mee: je moet er ook een beetje lol in hebben om ze te maken. Maak het niet te zwaar. Houd het speels, met natuurlijk je serieuze doelen in het achterhoofd.

Kus de kikker – cursus webteksten schrijven

In Kus de kikker, mijn cursus webteksten schrijven leg je in 2 intensieve dagen de basis voor zelf sterke webteksten schrijven. Je krijgt theorie, maar vooral veel praktische tips om zelf een sterke webtekst te schrijven en je maakt een aantal conceptteksten voor je website. Tussen de beide dagen krijg je een huiswerkopdracht mee. Na Kus de kikker zijn de basisteksten voor je website af.

 

cursus webteksten schrijven - deelnemers

Je krijgt veel feedback en ervaart dat zelf webteksten schrijven ook gewoon leuk en uitdagend is. De kunst is vooral om er na deze cursus tijd voor vrij te maken.

Kus de kikker, dag 1

De eerste dag van Kus de kikker gaan we aan de slag met de basisstructuur van je website. We kijken naar het menu, vaste onderdelen en de koppenstructuur. Verder bespreken we:

 • wat je doelgroep is
 • welke problemen van je doelgroep jouw bedrijf oplost
 • de optimale structuur van je website en je pagina’s
 • hoe je call-to-actions maakt die je lezer wel moet gebruiken
 • welke koppen je lezer in actie brengen

Daarna nemen we de onderdelen van begrijpelijk schrijven voor het web door. Je leert helder en eenvoudig schrijven, want dat is een must voor sterke webteksten. We oefenen met woorden, zinnen en alinea’s. Natuurlijk kun je ook al je vragen stellen.

cursus webteksten schrijven, deelnemer Lies Wittenberg

We schrijven conceptteksten voor 2 pagina’s van je website en je krijgt feedback van je collega-cursisten en van mij. Altijd een heel waardevolle ronde.

Aan het eind van de dag krijg je huiswerk mee, zodat je na Kus de kikker de teksten voor je eigen website zo veel mogelijk af hebt.

Kus de kikker, dag 2

Op de 2e dag gaan we eerst in op het schrijven van klantgerichte teksten. Hoe schrijf je teksten die lezers naar je website trekken en hoe zorg je ervoor dat die lezers op jouw website doen wat jij wilt dat ze doen? Je zult verrast zijn over je mogelijkheden.

Ik gebruik onder andere alles wat ik van Aart Jan van Erkel heb geleerd, in zijn online programma en boeken.

We gaan het ook hebben over seo-teksten schrijven. In zo’n korte tijd kunnen we alleen de basispunten bespreken, maar het is goed om er kennis mee te maken en iets over de mogelijkheden te weten. Natuurlijk gaan we vooral ook verder schaven aan je eigen webteksten.

Aan het eind van de dag heb je dan ook een aantal conceptteksten waar je prima verder mee kunt.

Jouw investering: € 495. Goedkoper dan een tekstschrijver inhuren voor je webteksten. En tijd had je genoeg, toch?

Zie je het toch niet zitten om 2 dagen naar deze schrijfcursus te komen en tussendoor ook nog huiswerk te maken, spreek dan een 1-op-1-sessie met mij af.

Je komt dan naar mij toe en in 6 uur maken we het raamwerk voor je website en schrijven we een aantal conceptteksten. Je krijgt handige  handouts mee en je kunt me na afloop natuurlijk je webteksten voor feedback sturen.

Praktische info over deze cursus webteksten schrijven

 • 2 dagen, met 2 weken ertussen, zodat je flink kunt oefenen
 • voorbereidingsvragen + huiswerk
 • programma van 10 tot 4
 • inclusief lunch
 • maximaal 6 deelnemers, zodat je veel persoonlijke aandacht krijgt
 • onder andere in Utrecht en Alphen aan den Rijn

De juiste schrijfcursus voor jou?

Deze schrijfcursus is echt iets voor jou als je:

 • een krachtige website wilt die up-to-date is en je bedrijf versterkt
 • van bezoekers op je website klanten wilt maken
 • zelf sterke teksten voor je website wilt leren schrijven
 • meer over seo-teksten wilt leren
 • eerlijke feedback waardeert
 • hard wilt werken, tijdens de cursusdagen, maar ook tussendoor
 • het liefst met een kleine groep ondernemers werkt en leert

Meer weten over deze cursus webteksten schrijven?

€ 495 is een flinke investering. Daarom krijg je natuurlijk een niet-goed-geld-teruggarantie. Ben je na de 1e cursusdag niet tevreden, dan krijg je het bedrag volledig retour. Zonder discussie.

Of je na Kus de kikker net zo goed kunt schrijven als een ervaren tekstschrijver? Die garantie durf ik je niet te geven. Want om iets goed te kunnen, heb je veel vlieguren nodig. Goed schrijven is een vak. Maar met deze cursus webteksten schrijven leg je wel een stevige basis voor zelf sterke webteksten schrijven.

Misschien is je conclusie na Kus de kikker dat zelf teksten voor je website schrijven toch niet echt iets voor jou is. Ook dan is deze cursus webteksten schrijven een zinvolle investering.

Want je weet nu wat sterke websiteteksten zijn, je bent een veel betere gesprekspartner voor de tekstschrijver die je inhuurt en je kunt het werk van je tekstschrijver beter beoordelen. Want je weet na Kus de kikker wel precies wat er nodig is en hoe het eindresultaat eruit moet zien.

Heb je nog andere vragen of twijfels, bel me via (06) 12 45 44 05 of mail naar fenny@tekstpaleis.nl

Ik spreek je graag.

Of kom eerst naar een gratis Keukentafelsessie

Je mag ook eerst naar mijn gratis workshop webteksten schrijven komen. Die is elke 1e woensdag van de maand in Polsbroek. Wel graag even opgeven.

Ik ga voor de max en kus die kikker

Other members of this category (left or middle). Also other cats (too much)?
 
FTR