HD_MRK
Fenny Brandsma

fenny@tekstpaleis.nl | 06 12 45 44 05
 
Home > seo teksten schrijven > Seo teksten laten schrijven betekent: investeren
 
SNGL
CNTNT

Seo teksten laten schrijven betekent: investeren

 
bergpad als symbool voor seo teksten laten schrijven
24 december 2017

Seo teksten laten schrijven is een populaire zoekwoordencombinatie. Tik je in een zoekwoordentool seo teksten in, dan staat seo teksten laten schrijven al op de 2e plek. De combinatie seo tekstschrijver doet het nog beter: die staat op 1. De combinatie seo teksten schrijven vind je vervolgens nummer 3. Voor elke seo tekstschrijver een bemoedigende ranking: blijkbaar willen meer mensen het schrijven van seo teksten uitbesteden dan dat ze zelf gaan schrijven.

En terecht: seo teksten schrijven is een vak

Een seo tekstschrijver inhuren is dan ook geen handige route om even snel geld te dienen, al schijnen sommige ondernemers dat wel te denken. Ik kreeg in 2017 verschillende keren de vraag of ik seo teksten wilde schrijven. Jammer genoeg verwachtten al die vragenstellers wel dat ik die teksten in een vloek en een zucht zou schrijven. Dat kan volgens mij geen enkele goede seo tekstschrijver. Ik in elk geval niet.

Want seo teksten schrijven kost veel tijd

Je moet als seo tekstschrijver allereerst het bedrijf waarvoor je schrijft goed leren kennen. Je moet weten wie de klanten zijn, hoe ze denken, wat ze zoeken en hoe het bedrijf daar met webteksten en seo teksten het beste bij aansluit. Je moet ook weten wat het bedrijf precies doet en kan en welke beloften het echt waarmaakt.

Vervolgens moet je webteksten schrijven die aan de criteris voor sterke seo teksten voldoen: de juiste zoekwoorden in de koppen, in een 1e zin, in de rest van de alinea.

En dat is nog maar een klein deel van het verhaal.

Want bij seo teksten schrijven hoort ook dat je zorgt voor een perfecte opbouw van de pagina, waarbij je de lezer aan de hand neemt en bijna als vanzelf op die pagina laat doen wat jij als bedrijf wilt dat ze doen. Daar horen je seo teksten aan bij te dragen. Je moet als tekstschrijver dus met veel aspecten rekening houden.

En o ja: bij goede seo teksten draait het helemaal niet om allemaal trucjes om hoog in de zoekresultaten te eindigen. Het gaat juist allereerst om de goede kwaliteit van je website.

Ook dat nog.

En als je hier allemaal rekening mee gehouden hebt, ben je er met alleen sterke seo teksten nog steeds niet. Want voor een website die hoog scoort in Google heb je niet alleen de juiste seoteksten nodig, maar ook veel technische aanpassingen op je website. Denk aan de laadsnelheid, een juiste paginaopbouw, de juiste interne en externe links en aanmelding bij Google.

Kiezen voor seo teksten laten schrijven betekent sowieso: investeren

Voor een sterke seo website heb je namelijk een team nodig. Dat team bestaat uit een professionele seo tekstschrijver die de seo-criteria snapt en een soepele schrijfstijl heeft. Het is namelijk de bedoeling dat de seo teksten op je website lekker weglezen en geen gekunstelde constructie van zoekwoorden zijn.

En in dat team heb je iemand nodig die de denkwijze van Google goed begrijpt en daarop inhaakt. Die weet wat je aan de achterkant van je website moet doen om bij Google in de smaak te vallen. En die de voortdurend veranderende wensen van Google bijhoudt.

Verder kun je niet zonder een goede webbouwer die de juiste technische veranderingen aanbrengt.

En, last but not least, je moet een goede blogger in de arm nemen, want regelmatig blogs op je website publiceren is een must om hoog in de zoekresultaten terecht te komen. Google houdt van websites waarop veel gebeurt.

Dus: dacht je dat een seo website een manier is om snel geld te verdienen, dan moet ik je teleurstellen. Maar ben je een goede ondernemer, kies je voor een langetermijnstrategie en weet je dat de kosten altijd voor de baat uitgaan, dan gaat er met seo teksten laten schrijven een wereld aan mogelijkheden voor je open.

Wil je seo teksten laten schrijven dan is dit de gouden tip

Kies altijd een seo tekstschrijver die in een team met een seo-specialist en een webbouwer werkt. Want een seo tekstschrijver alleen kan nooit datgene bieden wat jouw website nodig heeft om uitstekend te scoren in Google.

Een succesvolle seo website is altijd teamwerk. En is een website waar je dagelijks aan werkt, maar daarover later meer.

Zelf werk ik voor seo teksten samen met Judith de Vries van Virtueel Present, een specialist in alles wat met seo te maken heeft. Ze weet ongelooflijk veel over Google en seo websites, houdt die kennis up-to-date en is goudeerlijk. Pijnlijk-eerlijk soms, maar daar groei je dan weer van. En ik werk graag samen met webbouwer Murk van Leyden. Nog nooit zo’n klantgerichte webbouwer als Murk meegemaakt. Hij gaat altijd voor het beste resultaat voor zijn klant en denkt prettig-kritisch mee. Meer weten? Bel of mail me even.


 
 
DSPL-CSTM-PSTS-4
weerspiegeling in water als symbool voor heldere teksten

Kort en krachtig schrijven voor het web


konijn

Waargebeurd verhaal: hoofd konijn


Wandelschoenen als symbool voor verhaal Emilio

Emilio hoefde niet meer vastgebonden te worden


waterdruppel als symbool voor seo

Een goede seo website is meer dan alleen de zoekwoorden op de juiste plek


gewichten als symbool voor sterke websites

Hoe ziet een sterke webtekst eruit? 7 tips


Poezenkopje als symbool voor profielfoto

9 tips voor een goede profielfoto. En een bonus


Symbool voor goede communicatie in de zorg

Goede communicatie in de zorg kan zo eenvoudig zijn


oliebol als illustratie bij taaltips

Taaltips tussen de oliebollen: schrijf glashelder en vermijd ‘niet’


Bos als symbool vragen rond seo

Hoe herken je een goede seo tekstschrijver?


bergpad als symbool voor seo teksten laten schrijven

Seo teksten laten schrijven betekent: investeren


seo teksten schrijven of niet

Seo teksten schrijven als eenpitter: doen en of niet doen?


Engelenvleugels, symbool voor kerstverhaal over Hoogvliet

Kerstverhaal in Hoogvliet. Over engelen, dissen en een vorkheftruck


2 ijsvogels als symbool voor goed gesprek

Ervaringen van familie met de zorg vangen


schatkist als symbool voor ideeën voor blogs schrijven

Blogs schrijven of laten schrijven


je website is een gesprek met je klant - 2 papegaaien

Je website is een gesprek met je klant


seo teksten schrijven beeld kruis op kerk

Seo teksten schrijven. Nut, noodzaak en nuancering


zelf teksten voor je website schrijven - klaproos symbool

Zelf teksten voor je website schrijven. 11 cruciale tips


verhalen vangen - vlinder op gele gerbera

Verhalen vangen om echt iets te kunnen veranderen


goede webbouwer nodig - voeten in zee

Webbouwer nodig? Gebruik deze 8 tips. En relax


uitgesteld oordeel - egel

Uitgesteld oordeel – de wijze les van een overstekend egeltje


slogan 2 appels

Met 1 letter een sterkere slogan


 
FTR