HD_MRK
Fenny Brandsma

fenny@tekstpaleis.nl | 06 12 45 44 05
 
Home > Heldere teksten laten schrijven
 
PG
 
 
 
CNTNT

Heldere teksten laten schrijven

Je wilt teksten laten schrijven. Voor jullie zorgorganisatie, organisatie in de non-profitsector of voor je eigen bedrijf. Sterke teksten voor een website of magazine of glasheldere teksten voor een brochure of andere publicatie. Je zou ze zelf ook wel kunnen schrijven, maar je hebt er de tijd niet voor. Of je richt je liever op je andere werk en laat je teksten graag aan een ervaren tekstschrijver over.

Je teksten laten schrijven levert jou tijd op

Teksten schrijven is een vak. Elk type tekst heeft bijvoorbeeld zijn eigen criteria. Een webtekst is zo kort en krachtig mogelijk, 100% lezersgericht, concreet en actief en in perfecte balans met de vormgeving. Een interview voor een magazine moet pakkend en veelzeggend zijn, een echt mens laten zien en de lezer in het hart raken. Of precies die info geven die jij wilt dat het geeft.

Een goede tekstschrijver kent al die criteria, maar weet vooral hoe hij helder en aantrekkelijk schrijft. Daarom is je teksten uitbesteden win-win. Jij krijgt de sterke teksten die je nodig hebt, binnen een redelijk tijdsbestek en voor een redelijke prijs. En tegelijkertijd houd jij tijd en energie over voor je eigenlijke werk. Of voor allerlei activiteiten die ook moeten gebeuren.

Van buiten naar binnen kijken is een must

Ik ervaar het voortdurend: bijna niemand kan helder over zichzelf, zijn eigen werk of zijn eigen organisatie schrijven. Meestal weet je te veel en zit je te diep in een onderwerp om nog te zien hoe je lezers bereikt. En wat lezers nu eigenlijk willen weten. Ter illustratie: mijn eigen webteksten verander ik wekelijks; die blijven een zoektocht.

Steeds weer blijkt dat je voor sterke teksten over een organisatie of onderwerp wat afstand moet hebben. En echt open moet kunnen kijken naar wat er gebeurt. Dat kan alleen een objectieve, externe kijker. Daarom levert het zo veel op om een externe tekstschrijver in te schakelen.

Mijn aanpak als tekstschrijver

Schakel je mij in voor een schrijfopdracht, dan maken wij eerst live kennis. We bespreken  wat jij nodig hebt en of ik de geschiktste tekstschrijver voor je ben. Zo ja, dan krijg je een heldere offerte en duidelijke leveringsvoorwaarden en ga ik voor je aan de slag.

Ik koppel eventueel de teksten tussentijds aan jou terug en verwerk je feedback. Als de teksten af zijn en je wilt er nog iets aan veranderd hebben, dan kan dat. Natuurlijk binnen een redelijke bandbreedte.

Ik zoek een externe tekstschrijver

 
FTR