HD_MRK
Fenny Brandsma

fenny@tekstpaleis.nl | 06 12 45 44 05
 
Home > Tekstschrijver voor de zorg
 
PG
 
 
 
CNTNT

Tekstschrijver voor de zorg

Je zoekt een tekstschrijver die gespecialiseerd is in teksten voor en over de zorg. Iemand die de zorg goed kent en glasheldere teksten schrijft voor je website, magazine of brochures. Voor patiënten, het grote publiek of juist voor zorgverleners en beleidsmakers. Ik schrijf ze graag voor je. Als neerlandica en ex-verpleegkundige ben ik gespecialiseerd in heldere teksten voor en over de zorg. Al 20 jaar.

Redactie, teksten en storytelling

Of je nu beleidsteksten wilt laten redigeren, een brainstormsessie van je raad van bestuur wilt laten vastleggen of heldere voorlichtingsteksten nodig hebt, ik help je graag

Of wil je de kracht van storytelling inzetten voor je communicatie? Bijvoorbeeld door patiënten en medewerkers op je website te laten vertellen over hun ervaringen bij jouw zorginstelling?

Ik vang hun verhalen en vertel ze op je website of in je magazine. Omdat echte verhalen veel krachtiger zijn dan welke pr-tekst ook.

Storytelling is ook een effectief instrument als je team of afdeling een lastige transitie doormaakt en je een vastgelopen proces wilt vlottrekken. Door de echte verhalen van medewerkers te vangen en te vertellen, kun je veel lucht en ruimte creëren en zie je nieuwe manieren om die transitie wel goed voor elkaar te krijgen.

Voorbeelden van teksten voor de zorg

Ik schrijf veel teksten voor en over de zorg, bijvoorbeeld voor Kloek, wonen met zorg. Kloek biedt kleinschalig wonen voor mensen met dementie. De kracht van Kloek is dat de medewerkers heel goed aansluiten bij de specifieke zorgbehoeften van de bewoners met dementie.

Sinds oktober 2015 schrijf ik voor Kloek de webteksten, de blogposts en de teksten van brochures en nieuwsbrieven. Altijd met als doel geïnteresseerden een helder, aansprekend beeld van Kloek te geven, het wij-gevoel van familie en medewerkers te bevorderen en nieuwe bewoners voor de diverse locaties te trekken. Ik vang regelmatig verhalen van familieleden en medewerkers en vertel ze op de website. Die verhalen blijken bij te dragen aan de aanmeldingen van nieuwe bewoners en het vinden van nieuwe medewerkers.

Verder schrijf ik uitgebreide interviews voor het magazine van het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE). Het CCE wordt te hulp geroepen in vastgelopen situaties. De interviews die ik voor het magazine houd, gaan bijna altijd over ingewikkelde zorgsituaties waarin het CCE dankzij een bijzondere werkwijze weer beweging heeft gebracht.

Daarnaast heb ik geschreven voor Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) en voor het Kenniscentrum Zorginnovatie in Rotterdam.

Voor Werk&Mantelzorg heb ik het magazine Vanzelf Sprekend gemaakt, over het combineren van werk en mantelzorg. En over hoe werkgevers die combinatie gemakkelijker kunnen maken.

Laten we kennismaken

 
FTR