HD_MRK
Fenny Brandsma

fenny@tekstpaleis.nl | 06 12 45 44 05
 
Home > Tekstschrijver voor de zorg
 
PG
 
 
 
CNTNT

Tekstschrijver voor de zorg

 

Tekstschrijver voor de zorg nodig? Een ervaren tekstschrijver die de zorg goed kent en glasheldere teksten schrijft? Ik schrijf de heldere, kernachtige teksten voor en over de zorg die je nodig hebt. Voor je website, magazine of brochures. Dat doe ik het liefst door storytelling in te zetten. Want echte verhalen zijn het krachtigste instrument voor sterke communicatie.

Tekstschrijver, neerlandica en verpleegkundige

Als tekstschrijver voor de zorg combineer ik 2 liefdes: taal en zorg. Ik houd van taal en communicatie en studeerde met veel plezier Nederlands. Nu schrijf ik al 20 jaar als freelance tekstschrijver teksten in alle soorten en maten en sinds jaren vooral sterke teksten voor websites.

Daarvoor was ik verpleegkundige. Een mooi vak; ik was en ben altijd weer geraakt door mensen, hun kwetsbaarheid en hun kracht. Bovendien komen in de zorg alle belangrijke aspecten van het leven samen: ziekte, gezondheid, leven, dood, aandacht voor elkaar, maar ook kennis en wetenschap, goede kwaliteit van zorg en dilemma’s. Zodoende fascineert de zorg mij mateloos.

Ik draag graag met mijn heldere teksten voor de zorg bij aan goede kwaliteit van zorg, of het nu gaat om sterke webteksten, duidelijke brochures of interviews die het hart raken.

Ervaring als tekstschrijver voor de zorg

Ik schrijf veel teksten voor de zorg, bijvoorbeeld voor Kloek, wonen met zorg. Kloek biedt kleinschalig wonen voor mensen met dementie. De kracht van Kloek is dat de medewerkers heel goed aansluiten bij de specifieke zorgbehoeften van de bewoners met dementie.

Sinds oktober 2015 schrijf ik voor Kloek de webteksten, de blogposts en de teksten van brochures en nieuwsbrieven. Altijd met als doel geïnteresseerden een helder, aansprekend beeld van Kloek te geven, het wij-gevoel van familie en medewerkers te bevorderen en nieuwe bewoners voor de diverse locaties te trekken. Ik vang regelmatig verhalen van familieleden en medewerkers en vertel ze op de website. Die verhalen blijken bij te dragen aan de aanmeldingen van nieuwe bewoners en het vinden van nieuwe medewerkers.

Verder schrijf ik uitgebreide interviews voor het magazine van het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE). Het CCE wordt te hulp geroepen in vastgelopen situaties. De interviews die ik voor het magazine houd, gaan bijna altijd over ingewikkelde zorgsituaties waarin het CCE dankzij een bijzondere werkwijze weer beweging heeft gebracht.

Daarnaast heb ik voor Werk&Mantelzorg het magazine Vanzelf Sprekend gemaakt, over het combineren van werk en mantelzorg.

Laten we kennismaken

 
FTR